Til Ghana uten flybillett

To netter siden satt Adam og jeg i Bergen med 103kg bagasje og reisefeber, alt klart for flytting til Ghana... Det er kveld, vi har familiemiddag og avskjedsklemmene sitter løst. Jeg krampeholder tak i min lille niese og har mest lyst til å krølle henne ned i min gigantiske (og ultrastilige) sykkelbag og ta henne med meg til mitt nye hjemland. Flyet skal gå klokken 06.30, vi avtaler å kjøre lastebil (omtrent) med alle tingene våre opp til flyplassen kl 0430 (det er tidlig det!!!). Min kjære mor foreslår at vi sjekker inn online, meget så oppdatert denne fruen, og så kan jeg få vindusete hele veien. Bleieunge som jeg er til tider så ble jeg pinlig ivrig på dette punktet og tok en liten «vindusplass» dans før jeg fikk Adam til å sveipe inn på KLM og booke sete. Men der stoppet også idyllen. Forstå dette rett...vi skal flytte til Ghana innen 9 timer, alt er pakket og klart, vi har sendt en CONTAINER med alle tingene våre, jeg har susset og klemt alle adjø ca 90 ganger, katten er hos bestemor, men jeg har IKKE billett. Jeg hører ett lite obs bli hvisket og en stammende Adam prøver å formulere ordene som forandrer vindusplass dans til «ikkefåpanikk» dans. Jeg har visst glemt å bekrefet at du skal ha flybillett også, det pleier ikke å være noe man må gjøre...jeg kan fikse det med en gang altså. Joda, hadde det bare vært så lett...vi ringer reiseagentene og de forsøker desperat å få meg inn på flyet som skal ta oss til vårt nye liv. Jeg er faktisk ganske rolig på dette punktet, fordi Adam har en liten vane for å gjøre slike ting, men klarer alltid å få oss i rute igjen.  Adam kommer fornøyd tilbake og gir meg klarsignal for en «lettelsesdans» sammen med familiehunden vår Angel. Sweet. Klokken 22.30 blir det klart for sengen og vi setter alarmen på for å komme oss opp til det ukristelig tidlig flyet. Så detter bomben...de ringer fra reiseselskapet i Ghana og forteller at det er umulig å få skaffet en billett til meg, kunne vi ikke vente en uke før vi dro? Vi har da hyperventilering, frustrasjon, lettelse, trøtthet og depresjon som detter i trynet på oss... jeg innbiller meg at følelsen kan sammenlignes med å bli tatt med keisersnitt

 

Man forbereder seg i ni hele måneder på en ganske krevende, mørk og lang reise gjennom verdens dårligste tilrettelagt fødekanal . Etter mye planlegging har man funnet ut at det er best å stupe i det med hodet først og man har klart å legge seg til rette så man ser lyset. Man strekker ut armene for å dra seg ut da ett monster av ett hvitkledd menneske tar tak og  river i armene dine, mens du  stanger pannen i halebeinet på din egen mor. Du merker plutselig at noen skyter fast en jævla sugekopp på hodet ditt og drar og skriker DYTT!! Du dytter som en annen idiot bare for å oppdage at det ikke er deg de snakker til og plutselig, når du er så nærmt så nært, bare nesen kommer forbi halebeinet så er du nesten ute...så kommer noen å drar deg i beina og river deg tilbake, rett før målstreken. Jeg følte meg snytt!!!

 

Siden jeg ikke er interessert i å godta beskjeden vi fikk over telefonen denne natten så tusler vi inn på datamaskinen og prøver å bestille vår egen bilett til Ghana. Dette er dyrt!! (heldigvis får vi igjen pengene) og går lekene lett fram til vi skal betale. Da kommer det opp ny feilmelding og vi får ikke bekrefetet billetten, ring oss når vi åpner står det så greit på mailen. Joda, flyet går 6.30 og dere åpner 0800...passer utmerket! Vi bestemmer oss for å bare møte opp meg våre 103 kg på flyplassen i morgen og kjøpe billett der, heerlig, jeg synes det faktisk er artig å ikke ha ting på stell når jeg skal flytte til ett annet kontigent. Dette er jo bare spennende det...var dette jeg hadde håpet på, å bare ha en billett (med en jævla vindusplass) villle vært for enkelt!

 

 

Uten søvn, uten sminke, uten mat og uten sjarm stilte jeg på Flesland Flyplass kl 04.15 på mandags morgen 12.03 klar for å snakke meg inn på flyet til Ghana. Det har kanskje ikke vært gjort før, men en gang må være den første. Magen min har gått i spenn og jeg står i tidvis krampetrekninger i køen før jeg får snakket med HerrKLM. Uten mye om og men så går dette faktisk fint, her har Adam og ikke minst American Express mye av æren og jeg står noen minutter senere med vindusplass til vårt nye hjem, GHANA! Viser seg visstnok at å betale for noe som har med Afrika å gjøre krever mye mer bekreftelsers enn vanlig, og selskapene godtar ikke paypal eller kortbetalinger uten at de får bekreftelse fra deg personlig at dette stemmer, got to love it!! Uansett,  nå var det bare å betale for all ekstrabagasjen, stampe seg gjennom tollen med tre datamaskiner, ett kamera og en vannflaske jeg hadde glemt jeg bar på og så er vi på. Livet er herlig dere og mitt har nå fått ett nytt kapitell, GhanaDama er født og jeg skal gi dere plenty av rapporter om hvordan det er her. Jeg må bare få fordøye det litt, få tatt nok bilder og så blir det mer info. Er så ubeskrivelig mye å fortelle at dette må gjøres riktig.

 

Ha en fantastisk dag alle sammen! 

Stikkord:

Én kommentar

Kristin L

14.mar.2012 kl.11:06

Huske å informere om treningsfasilitetene så vi ev justerer programmet ditt! Ikke glem funbeat heller :) Gjør det beste ut av hver dag!! :D

Skriv en ny kommentar

GhanaDama

GhanaDama

30, Bergen

online akkurat nå Kiropraktor som liker en utfordring. Bor i Takoradi, Ghana og blogger om livet her.

Kategorier

Arkiv

hits