Jeg hamstrer tamponger...

Jeg hamstrer tamponger...jeg løper rundt til alle (billig) butikkene jeg kommer på og scanner inn enhver tamongtype jeg kan finne, trekker kortet..ja takk jeg vil ha pose og så løper jeg ut i bilen med mine nye alt obserberende bomullspinner. Noen har rund tip, noen er special edition andre har bølgede kurver for ekstra sikkerhet (hvordan bølgende kurver skal  skape ekstra sikkerhet er beyond me. Men om jeg noensinne skal gjennom en skummel bakgate i Ghana så skal jeg jaggu passe på å bruke en av disse.) Noen skal være letter å bruke, rund tip, og andre skal være enklere  å ta av plastikken på. Come on people...om du ikke klarer å få av plastikken på denne bomullspatronen som skal skape deg sikkerhet og la deg danse inn i evigheten så er det kanskje på tide å skru av eggeproduksjonen for godt...just saying ;)Men uansett jenter, i min ville hamstring så slo deg meg en ting...hvor kom den første tampongen fra? Hvilke mensa kandidat var det som tenkte at «hey, her er jeg tydligvis lekk, la meg stappe i en propp så blir dette bra.» (ok, dette er kanskje ett touchy tema, men jeg er i helsevesenet og kan snakke om hva som helst...i evigheter...ingen hindringer her!) Men altså, bomull pennen, hvem fant den opp? La oss for Gus skyld håpe at dette var en kvinnelig oppfinnelse! Så, jenter, hvor kommer tampongen fra? Etter en kjapp google så fant jeg urovekkende mye mer informasjon om jenter og deres tampong opplevelser enn jeg noensinne hadde lyst til å vite.  Visste dere det at på youtube.com så er det jenter som legger ut film om deres første tampong opplevelse? Det er jenter som illustrer hvordan de gjør det og til og med hva som kommer ut etter ett par timer in mission...seriøst?! Men at det er mange syke folk der ute visste vi vel alle fra før, men det tok meg en stund før jeg turte å søke opp igjen etter ett slikt søkeresultat, fy!!!

Jeg kom til slutt fram til at de lærde historikerne er en smule uenige om tampongens opprinnelse, men at det ble brukt av kvinner i Egypt i the 15. århundre før Kristus skal være bevist. Så mens vi gikk rundt her i nord og slo hverandre i hjel med klubber så gikk altså Egyptens kvinner med en bløtgjort papyrus i det aller helligste for å holde seg rene. Ikke nok med det, men grekerne var også renslige. De hadde funnet en teknikk ved å rulle ett lite tøystykke runde en liten pinne for å så ta den i bruk. Ingen rund tupp for lettere tilgang her alstå. Imponerende J  

 

Til trøst for oss som stammer fra hulekvinnene med ett lekkert lårbein i håret så mener Tampax.com at kvinner har i alle år brukt ulike tamponger som ull, rullet gress (hvordan det fungerte kan jeg ikke forestille meg), papir og ferns (hva i he... er ferns?).Uansett, det er visst allmennviten at i Europa og USA har kvinner brukt improviserte tamponger som bomull de tvinnet hardt sammen lenge før den første tampongen vi kjenner i dag kom til verden.  

I følge Wikipedia ble moderne tamponger med innføringshylse og tråd ble oppfunnet i 1929 og patentert på 1930-tallet av amerikaneren Dr. Earle Haas. Jenter dette er ett manns navn, er det ikke? Jeg måtte faktisk inn på dictionary.com bare for å være sikker og der står det:

 

noun

a male given name: from the old English word meaning ?noble.?

 

Så joda, det var altså ett mannfolk som fant opp hvordan man stapper proppen i kvinnen. Burde vi ikke være litt skamfulle?

Men jenter..i min søken på all denne informasjonen så oppdaget jeg ikke bare at enkelte av oss gjør alt for å komme på youtube, tampongen ble oppfunnet av en mann med ett uvanlig navn, at papyrus, ull, papir og pinner ble stappet opp kvinnens blomst for å la de kunne leve ett vanlig liv. Jeg oppdaget også det at i fra å gå fra tvinnet gress har vi nå over tusenvis av forskjellige tampong typer å velge mellom og alle skal gjøre livet ditt bedre enn det du har nå. Jeg nevner: natt tampong, organisk tampong, tampong silke, tampong perle, tampong kompakt, tampong med sving, tampong sport, tampong med bølger, menstruasjons kopp (la meg ikke begynne, dette er for de ekstreme!!!), tampong super, tampong butt, tampong lite og jeg orker ikke å skrive flere....det er tusenvis!!

Så, tilbake til min hamstring. I to dager nå har jeg altså hamstret tamponger av alle fasonger og typer (føler liksom jeg bør prøve det meste før min tid går ut, jeg har jo sikkert bare 25 år igjen av månedlige menstruasjoner og titusenvis av ulike typer å prøve) for min fantastiske reise til Ghana. Noen tipset meg nemlig i at det er umulig å oppdrive denne fantastiske oppfinnelsen (som ble tenkt opp av en MANN!!! Skam oss) og jeg vil nødig gå tom mens jeg hiver i meg pina colada på stranden av Takoradi African beach og dupper meg i poolen sammen med alle mine fantastiske venner jeg har klart å finne i min jakt i Ghanas gater. Men det er jaggu godt å vite at om dette skulle skje så kan jeg bare tvinne sammen litt gress, bomull eller en kjøkkenduk og late som om jeg er Cleopatra.4 kommentarer

KarinaL - Fashion, Hair & Makeup

05.mar.2012 kl.22:25

// Takk for kommentar :)

Haha, liker måten du skriver på. Trodde ikke det gikk an å lage et så langt innlegg om tamponger, og få det interessant. Det med at folk legger ut videoer på youtube, det er bare sick!

Kristina Hansen

05.mar.2012 kl.23:07

Heisann, takk for det :) 2,5t busstur så tidlig på morgenen blir nok et stykke:)) Ha en flott uke videre:)

Emil

06.mar.2012 kl.10:27

Tamax Super 3 har bidratt til å ta svaneliv ser jeg :)

Karen

10.mar.2012 kl.05:35

Haha, jeg måtte le litt når jeg leste dette, lenge leve tamponger, liksom :P

Skriv en ny kommentar

GhanaDama

GhanaDama

30, Bergen

online akkurat nå Kiropraktor som liker en utfordring. Bor i Takoradi, Ghana og blogger om livet her.

Kategorier

Arkiv

hits