Nytt maratonløp i Bergen!!

Bergen City Marathon går av stabelen 28.april 2012

logo_viking
Bergen by, representert ved TIF Viking og Bergens Tidende inviterer til folkefest i gatene i og rundt Bergen sentrum den 28.april.

 

Bergen sentrum har et litt komplisert gatenett og vi har derfor lenge savnet et sentrumsmaraton i Bergen. Dette har arrangørene løst ved blant annet å ta i bruk Fjellveien. Dette medfører at løpet ikke blir helt flatt, men det blir desto mer visuelt vakkert da man får nyte den fantastiske utsikten derfra mens man løper.

Løpet starter på Koengen (del av gamle Bergenhus festning, rett nord for Bryggen, som benyttes blant annet som konsertstadion for de største konsertene i Bergen) og løypen går derfra til Fjellveiens nordende hvor den raskt tar til på løypens ene store stigning. Herfra stiger løypen 70-80 høydemeter i løpet av cirka 1,5 kilometer før Fjellveien flater ut og bukter seg roligere bortover og etter hvert ned forbi Bellevue, ned Kalvedalen og Kalfaret og mot Koengen igjen. Runden er ikke ferdig enda, for nå tar løypen oss tilbake gjennom sentrums østende over Marken og en runde rundt Storelungeren (på sørsiden av sentrum) og deretter over Møhlenpris og ut på Nordnes. Tilbake fra Nordnes er det over Fisketorget og Bryggen og helt til slutt rundt Bergenhus for passering halvmaraton på Koengen. Man får med andre ord sett svært mye av flotte Bergen sentrum underveis i dette løpet. Løypen er, med unntak av nevnte stigning, nokså flat og tilsvarende andre bymaraton.

Distansene som tilbys er helmaraton (to runder), halvmaraton (én runde), minithon (4,2 kilometer) og en bedriftsstafett der halvmaratontraseen løpes på 10 etapper.

Arrangøren har uttalt at målsettingen er å nå flere tusen deltakere i løpet av noen år. Med denne flotte løypen og dét utvalget av distanser, hvem vet om ikke målsettingen kan nås allerede i år?

Påmeldingen er åpnet, og du kan lese mer om løpet på løpets egen nettside, her.

Nedenfor er et knippe bilder tatt fra ulike deler av traseen. De er tatt om vinteren, men gir et inntrykk av hva vi har å by på.

Fjellveien er en populær trasé for turer, trening og mosjonsløp. Når det er tid for Bergen City Marathon har isen forsvunnet og det har blitt atskillig grønnere.

Utsikt fra litt lengre bort i Fjellveien, tilbake mot Nordnes, der man vil nærme seg fullført runde (halvmaraton).

Gang-/sykkelveien langs Storelungeren er innbydende og fin å løpe i. I bakgrunnen tårner Ulriken (643m høyt).

Tekst og bilder hentet fra www.kondis.no

2 kommentarer

Anders

23.feb.2012 kl.11:45

Såg i BT idag at arrangørane hadde "gløymt" å spørra om lov til å arrangera løpet i den planlagde traseen (i da heila kan da sjå ut som). Kan sjå ut som om da spøke for løpet!

GhanaDama

23.feb.2012 kl.11:58

Virkelig? Oooops, da gjenstår det og se. jeg henger i Afrika akkurat da, så jeg kunne ikke vært med likevel :(

Skriv en ny kommentar

GhanaDama

GhanaDama

30, Bergen

online akkurat nå Kiropraktor som liker en utfordring. Bor i Takoradi, Ghana og blogger om livet her.

Kategorier

Arkiv

hits